Amsterdam IJburg

3D impressie, op de hoek van de Cas Oorthuyskade en Bert Haanstrakade.

En Plein Air Atelier®

Door David Moinot, 21 maart 2022

Atelier installatie voor de openbare ruimte.

En Plein Air Ateliers® is en permanente atelierinstallatie met sterke betonnen sculpturen van schildersezels verankerd in de grond, waar je me verf en doek, je kan laten inspireren door de omgeving!

Wij willen met dit plan het “en plain air” schilderen doen herleven door locaties te faciliteren waar kinderen en scholieren, studenten en kunstenaars, familie en vrienden samen kunnen komen voor een (re)creatief rendez-vous!

Locatie: Op de hoek van de Cas Oorthuyskade en Bert Haanstrakade kenmerkt zich voor het prachtig uitzicht over de baai, nabij gelegen lig schepen, masten, wapperende vlaggen en in de verte Zaanse huisjes van Durgerdam. De hemel reikt tot aan de horizon van het meer, lichtreflecties, vermengen zich met het water. Keer op keer nieuwe interpretaties vertaald op het doek van het iconische uitzicht van IJburg!

Ontwerp: Het voorstel is om een tweetal schildersezels van verschillende formaten te plaatsen. Een kleine en een grote schildersezel voor groot en klein, dat ook rolstoel toegankelijk is.

3D impressie, Theo van Goghpark, IJburg.
3D impressie Brand Dirk Ochsepark.