En Plein Air Ateliers Hillegom

Van Nispenpark, Beltpark en Elsbroekerpark.

Van Nispenpark, Hillegom

Een paar jaar geleden ontdekte Harry Kunne, lid van de Kunstcommissie van de Gemeente Hillegom, het werk van Moinot tijdens een expositie in het museum van Zandvoort. Destijds legde Moinot zich voornamelijk toe op schilderijen en bijzondere reliëf installaties, zoals in zijn atelier van het voormalig zwembad van Zandvoort waar hij speelde met papier en licht. Geïntrigeerd door Moinot’s werk, deelde Kunne een presentatie van het En Plein Air project met de commissie. Hun gedeelde enthousiasme leidde tot een voorstel, dat met ondersteuning van Wethouder Karin Hoekstra en het College van Hillegom werd omarmd. Samen selecteerden ze de meest pittoreske locaties in Hillegom. Op 28 september 2022 wordt Hillegom verrijkt met het indrukwekkende project van David Michel Moinot.

En Plein Air Ateliers

zijn permanente atelierinstallaties met sterke betonnen sculpturen van schildersezels, verankerd in de grond,
waar je met verf en doek, je kunt laten inspireren door de omgeving.”
Elsbroekerpark, Hillegom
Met Google Maps navigeer je naar de exacte locaties van ieder schildersezel. Type in het zoekvenster ‘epaa’.

Van Nispenpark
Dit park, vernoemd naar een voormalige burgemeester van
Hillegom, heeft recentelijk een grote opknapbeurt gekregen. Hierdoor heeft de St. Martinuskerk een prominentere plek gekregen. In het park is nu veel meer aandacht gekomen voor cultuur. Van achter de ezel nodigt de kerk je uit om haar in volle glorie te tekenen of schilderen.

Beltpark
Aan de rand van het dorp, gelegen aan de oever van de Ringvaart van de Haarlemmermeer vlak naast de Hillegommerbeek/Haven heb je vanachter de ezel zicht op de Hillegommerbrug en de Ringvaart. Zeker in de zomer trekken vele vaartuigen langs de ezel. Mocht het weer een strenge winter worden, dan kun je wellicht langs het park met haar ezel schaatsen. Vanaf het water siert de ezel het Beltpark.

Elsbroekerpark
Net als het Van Nispenpark heeft het Elsbroekerpark een grote opknapbeurt gehad in de afgelopen jaren. Het is ruimer, moderner en schoner geworden. Sinds twee jaar wordt in het park de succesvolle kunstmarkt “Kunst in het Park” gehouden. Vanaf de komende versie, zal de schildersezel, hoe toepasselijk, midden op de kunstmarkt staan. Vanaf de ezel kijk je uit op de karakteristieke witte bruggetjes en het meanderende vlonderpad.

Beltpark, Hillegom

Met dit werk probeer ik het “en plein air” schilderen
nieuw leven in te blazen door inspirerende locaties te creëren

waar kinderen en scholieren, studenten en kunstenaars, familie en vrienden samen kunnen komen voor een (re)creatief rendez-vous.”